U bent hier: Home » Nieuws

Atheneum Klein-Brabant Nieuws

  • Moedige strijkers zetten door De eerste stapels wasmanden zijn achter de rug, maar onze moedige strijkers gaan nog door tot zaterdag. Zoals Thaïs (3B) net zei: "We hebben al veel moeten strijken, maar we hebben dan ook al veel geld ingezameld!". That's t...Lees meer »

  • Benieuwd naar ons aanbod? Wees zeker welkom op al onze toonmomenten, de infodag van 3 februari, of natuurlijk wanneer het uitkomt voor jullie!

  • Bloemen voor de gesneuvelde soldaat Dit is de tekst die onze leerlingen hebben voorgelezen ter ere van de gesneuvelde soldaten rond Wapenstilstand. Nooit vergeten Moedige piotten, gesneuveld voor ’t vaderland in wel duizend graven, kameraden begraven op het kerkhof, in de ...Lees meer »

  • Romeins koken met de eerste graad Naar jaarlijkse traditie hebben de leerlingen van de eerste graad weer Romeins gekookt. De leerlingen hebben eerst de klassieke recepten vertaald. Daarna zijn ze volgens de klassieke methoden aan de slag gegaan in onze gloednieuwe keuken. De c...Lees meer »

  • GO! scholengroep Rivierenland tevreden over eerste code event GO! scholengroep Rivierenland organiseerde tussen 16 en 20 oktober 2017 een eigen code event ‘Code Wave’. Code Wave kadert binnen het Code Festival van de Vlaamse overheid dat op zijn beurt valt onder de European Code Week. De leerling...Lees meer »

  • Mediadag 2017, de radioshows Onze vierdejaars hebben vandaag -op een voormiddagje- een heuse radioshow gemaakt. Hiervoor konden ze rekenen op de steun van enkele studenten Journalistiek van de AP Hogeschool. U kan de resultaten van hun radio-experiment beluisteren via&nbs...Lees meer »

  • Kinderen leren denken als een computer Zowel de leerlingen uit Puurs als die uit Bornem speelden vandaag spelletjes voor de programmeurs van morgen. Hun logisch denkvermogen werd behoorlijk op de proef gesteld, maar de ervaringen waren erg positief. 

  • Halloween komt eraan Vandaag zijn twee van onze leerkrachten flyers gaan uitdelen in de lagere school. U vindt enkele "mooie" foto's hier. 

  • AKB-café opent de deuren Ons eerste gezellige AKB-café was een schot in de roos! De nieuwe leerlingen werden getrakteerd op een hapje en een drankje, terwijl ze rustig konden bijpraten over hun ervaringen op onze school. Wordt vervolgd...

  • Scholenloop 2017 Een dikke proficiat aan alle leerlingen die zich maximaal hebben ingespannen tijdens de scholenloop. Uiteraard doen we ons petje af voor de looptalenten die voorin streden voor de overwinning, maar ook (misschien zelfs nog meer) voor zij die zijn ...Lees meer »

Bekijk oudere berichten