U bent hier: Home » Info » Praktische info » MOS, Milieuzorg Op School

Milieuzorg Op School

Ook dit schooljaar is MOSke weer van de partij! Enkele leerlingen lieten ons al weten dat zij graag mee MOS-acties organiseren. Doe jij ook graag mee? Spreek gerust een van de MOS-leerkrachten aan en vertel ons aan welke actie(s) je graag wil meewerken of welke actie(s) je graag wil uitvoeren.

Regelmatig zullen wij met ons MOS-groepje iedereen belonen die er mee voor zorgt dat ons milieu er wel bij vaart: je kan door je ecologisch gedrag MOS-punten verdienen, waarmee je in de loop van het schooljaar een lekkernij kunt aanschaffen en op het einde van het schooljaar kans maakt om een waardebon van €5 of €10 te winnen.

Let er dus op dat je:

* zo veel mogelijk op een ecologisch verantwoorde manier naar school komt. 
* eerst eens komt kijken in de MOS-winkel voordat je nieuw schoolmateriaal aanschaft. Wij hebben een ruim assortiment aan kaften, schrijfgerief, meetlatten, T-shirten en sweaters van AKB (ideaal voor de sportdag en GWP!), turnzakjes... De voorbije schooljaren hebben wij onze inkomsten gebruikt om warme wafels, fruitsatés en ijsjes (lenteseizoen) aan te schaffen. Wie voldoende MOS-punten had, kreeg een gratis warme wafel, fruitsaté of ijsje. Op het einde van het schooljaar krijgen jullie al de centjes die we verdienden in de MOS-winkel terug, want dan kopen we voor jullie met al onze opbrengsten waardebonnen van €5 en €10.
* geen zwerfvuil op de grond gooit en goed meewerkt met de zwerfvuilacties die de leerkrachten organiseren, want ook zo kan je MOS-punten verdienen.
* een brooddoos en evt. ook een drinkbus gebruikt,
* je lege batterijen en inktpatronen meebrengt naar school en afgeeft aan een MOS-leerkracht,
* gewoon meedoet als er een MOS-actie wordt georganiseerd.

Groene groetjes van het MOS-team.

L. Bogaert, Y. Lakhal, C. Ost, I. Sanders, M. Van Dam, H. Wuyts