U bent hier: Home » Info » Onze school

Onze schoolvisie

Wij werken aan jouw talenten

GO! Atheneum Klein-Brabant is een school waar iedereen optimaal zijn of haar talenten kan ontdekken en ontwikkelen.
Door de aanpak in de eerste graad ontdekken leerlingen hun talenten waardoor we hen optimaal kunnen begeleiden naar de meest passende studierichting. Ons aanbod is breed en divers. Op die manier creëren we de voorwaarden om onze leerlingen hun talenten te laten ontwikkelen.

In elke studierichting zetten wij sterk in op een zeer grondige vakkennis. Daarnaast laten wij onze leerlingen via vakoverschrijdende projecten verder kijken dan hun eigen interessegebied en leefwereld. Zo ontdekken zij nieuwe dingen die hen extra leerplezier geven. Bovendien bieden deze projecten leerlingen de kans essentiële vaardigheden aan te leren die nodig zijn om een open geest en een positief kritische instelling te creëren. Respect voor elkaar en elkaars verschillen zijn daarbij belangrijke pijlers.

Omwille van onze kleinschaligheid kennen wij iedere leerling met zijn of haar sterktes en zwaktes en kunnen wij zorgen voor een optimale begeleiding. Op die manier bereiden wij iedereen op een individuele manier voor op de verdere schoolloopbaan en het werkveld.

De basis van onze visie is het Pedagogisch Project van het Onderwijs van de Vlaamse gemeenschap! Dit document wordt door al onze medewerkers ondertekend en gerespecteerd.